CPH:DOX – Dagens fotografiske film – Mandag

Dagens fotografiske film – Mandag

Stinus Duch Andersen

Dagens fotografiske film er instrueret og skrevet af Jide Tom Akinleminu, som har en fortid på den danske fotoskole Fatamorgana. Filmen har verdenspræmiere i dag, og den vil jeg ikke gå glip af.

“Portrait of Lone Farmer” går i Gloria klokkem 17.45 (Køb billet her)

21029

EN UNG DANSK/NIGERIANSK MAND GENFINDER SIG SELV I EN ROLIG OG OPMÆRKSOM FILM GJORT MED EN UNG FOTOGRAFS FORNEMMELSE FOR ATMOSFÆRE.

I første scene præsenterer den unge instruktør sin danske mor og nigerianske far for idéen til den film, han gerne vil lave. Vi får ikke at se hvad der står – men forslaget om en rejse til Nigeria for at besøge familiens ophav rører tydeligt op i deres fælles fortid. Faderen er flyttet tilbage, Jides mor bor i Danmark. Dramaet udspiller sig dog i fælles forståelse imellem de tre, og fylder aldrig mere end de indtryk, der møder Jides kamera idet han ankommer til faderens kyllingefarm. Idéen om at lave en film skal godkendes af en lokal konge; alle synes heldigvis at det er en god idé, og forstår at han med sin film er ved at finde sig selv og sine rødder. En rolig og opmærksom film gjort med en ung fotografs blik og fornemmelse for atmosfære. Uden for byen ligger en mystisk sten, kan man løfte den bliver man gift inden længe. Den slags historier er der mange i ‘Portrait of a Lone Farmer’, der først og sidst er et (selv)portræt af Jide og hans far – en sympatisk og fåmælt mand, der aldrig rigtigt fandt sig en plads i Danmark. Først sent i filmen går det op for én, hvad der egentlig skete da familien brød op. Jide Tom Akinleminu har en fortid på den københavnske fotoskole Fata Morgana. (VERDENSPREMIERE)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s