CPH:DOX – Dagens fotografiske film – Lørdag

Dagens fotografiske film – Lørdag

Stinus Duch Andersen

I dag vil jeg anbefale to film.

Jeg synes først, man skal tage ind og se den prisvindende filmskaber Gu Taos The last Moose of Aoluguya

ANTROPOLOGISK MINORITETSSTUDIE FORKLÆDT SOM ABSURD TEATER

Den prisvindende filmskaber Gu Tao har brugt de sidste mange år på at udforske livet blandt Ewenkierne, en etnisk minoritet i det nordøstlige Kina, hvis livsvilkår pludselig forandrede sig radikalt da regeringen i 2003 indførte jagtforbud og tvangsforflytning af gruppen til et reservat. Siden har de fleste af Ewenkierne slået sig på flasken. Det gælder også hovedpersonen i denne på én gang hjerteskærende og absurd humoristiske film, Weijia. Han drikker, slingrer, råber og slås, så man som publikum mærker slagene på egen krop. Lige indtil hans mor tager sagen i egen hånd, finder ham en kone og sætter dem på et fly sydpå! ‘The Last Moose’ er lige dele antropologisk feltstudie og intimt portræt af en dranker – og dybt bevægende uanset vinklen. (INTERNATIONAL PREMIERE)

“The last Moose of Aoluguya” går klokken 18.45 i Cinemateket

21109

bagefter skal man tage ind og se den syrede og inspirerende Dazed and Confused: The Future of Cinema

DAZED & CONFUSED LANCERER NYT VIDEOPROJEKT MED ET AUDIOVISUELT INSPIRATIONS-KICK DEDIKERET TIL DEN NÆSTE GENERATION AF FILMKUNSTNERE.

Det stilskabende magasin med meget mere Dazed & Confused har siden 1991 hjulpet mange af de kunstnere vi selv elsker godt på vej. Til november lancerer de videositet Doc X med CPH:DOX som kreativ partner – og det fejrer vi med en aften med helt nye film- og videoværker i hybridfeltet mellem dokumentar og visuel kunst! Doc X er dedikeret til særligt kommissionerede værker ikke blot af filmskabere, men også musikere, arkitekter, designere og fotografer. Det er her du kan opleve både etablere og nye navne, som om få år vil være overalt – fra James Franco til Focus Creeps. Et audiovisuelt inspirations-kick, og en aften vi selv ville rejse langt for at opleve.

“Dazed and Confused: The Future of Cinema” går klokken 21.45 i Cinemateket

21222

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s