High Atlas

af Jens Brink

High Atlas Taubkal National Park, 6 dage i 1500 – 3500 meters højde. Landskabet er fotograferet i september 2017.

Kokken Hassan med muldyr ledte Jette og Jeg (Jens) igennem Høje Atlasbjergene, vi overnattede i gæstehuse kaldet Giter. Opstigningen var typisk om morgenen mod et højere liggende pas – det tog omkring fire timer. Derefter kom en nedstigning på 2 timer til næste Gite. Luften var tynd og vejrtrækningen besværet. Vores muldyr bar bagage, mad og køkken udstyr, det blev pakket ud til frokost. Hassan forberedte te og mad over gas, og på steder hvor vi stoppede var der ofte en kilde.

Berber huse i disse dale er bygget af sten, ler og træ. Det giver hyrderne mulighed for at overnatte og indhegne deres dyr. Får, geder og køer græsser fra forår til efterår i dalen, men om vinteren bliver de ført tilbage til landsbyen. Det fattige område med Berber huse står i kontrast til de europæiske investeringer i hoteller og et enkelt skisports resort. Fra fattig bondeliv til afsidesliggende luksus. Med det tilfælles for de mennesker som er her; et meget smukt og fredfyldt landskab.

Et billede på min nethinde er skyggen af Hassan, foran mig på et single track, med et afgrundsdybt fald til den ene side. Det kan holde mig vågen i et angstfuldt tankespind. Det beroligede mig dog på dagen at Hassan også havde set angsten i muldyrets øje, jeg var ikke alene om at have højdeskræk. Mit håb er vel at denne ‘exposure’ vil kurerer mig en dag. Mit ønske om at vende tilbage til High Atlas er i hvert fald stadig intakt.

Min oplevelse af stjernehimmelen, en nat i en højtliggende landsby, bragte mig i en tilstand af uendelighed. Aldrig før har stjernehimlen været så klar for mit syn. Mælkevejen, nye stjernebilleder og et par gadelamper, lyste natten op. Der dannedes silhuetter af bjergene.

© Jens Brink

Jens Brink, Mule with No Name, 2017

Jens Brink, Hassan, 2017

Jens Brink, Moon Reflection, 2017

Jens Brink, Silhouette Mountains, 2017

Jens Brink, Jette, 2017

Jens Brink, Praying, 2017

Jens Brink, Jette – Timichi 3350 m, 2017

Jens Brink, Animals and People, 2017

Jens Brink, Sheep, 2017

Jens Brink, Rock Art, 2017

Jens Brink, Hassan Jette, 2017

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s