Top 5 over albumcovers med fotografier

Af Sofus Bjerre Søndergaard, 8. klasse Ørestad Friskole

Jeg har altid elsket vinylplader. Og at kigge igennem dem en efter en. Jeg behøver ikke en gang at kende musikken.

Albumcovers er en meget vigtig del af salg af musik. Derfor kommer der tit meget flotte og inspirerende kunst og fotografier på dem. Så derfor vil jeg vise mine yndlingsalbumcovers med fotografier.

 

Nr. 5. blonde on blonde

”Blonde on blonde”, ud over at være et fantastisk album, har det også et flot cover. Coveret beskriver meget godt den musik, der er indeni. Bob Dylans forvirrede udtryk giver en lyst til at høre hvad han har at sige. Coveret er en meget god beskrivelse af musikken, selvom det bare er et sløret billede af Bob Dylan. Det er også et doblealbum, man kan folde ud. Og når man folder det ud, så kan man se ned af hans krop, hvor han står med hænderne nede i lommerne.

 

Nr. 4. Nevermind

”Nevermind” coveret er et kunstværk i sig selv, det behøver ikke engang musikken til at bakke det op. Jeg tror coveret er en måde at beskrive samfundets forhold til penge. Selvom selve musikken ikke har samme budskab. Coveret er også meget godt til at få ens opmærksomhed. Det er ikke kun musikken, der kan have et budskab, det kan også være coveret.

 

Nr. 3. Wish you were here

”Wish you were here” er et album der handler meget om musikindustrien, hvilket kan være lidt svært at se i coveret. Men efter man har hørt musikken, giver det mere mening. Albummet handler også om Syd Barrett, som var ham der skabte Pink Floyd, han var formanden i deres første album. Men han blev meget afhængig af LSD og andre stoffer. Efter det blev han beskrevet som meget fraværende og ufokuseret. Der er mange teorier om hvorfor Syd Barrett endte sådan (blandt andet at han var skizofren), men Pink Floyd mente, at han blev sådan på grund af musikindustrien.

Vinyl plader er kunst med kunst i. Det viser dette album perfekt.

 

Nr. 2. Aladdin sane

”Aladdin Sane” er et album, der blev lavet imellem et skift i Bowies karrier. (et skift imellem Ziggy Stardust og the thin white duke) Det var ikke kun et skift i karakter, men også i selve musikken. Dette cover er meget ikonisk cover, og de fleste, der ser dette album, genkender Bowie med det samme. Albummet handler om en mand der er blevet sindssyg eller har fået en psykisk sygdom. David Bowie havde et specielt forhold til psykiske sygdomme, fordi mange i hans famille havde haft forskelige psykiske sygdomme. Derfor tror jeg også at lynet kan være et billede på skizofreni, hvilket hans bror, som han var meget tæt til, havde.

 

Nr. 1. Sgt Pepper’s lonely hearts club band

”Sgt Pepper’s lonely hearts club band” (Eller Sgt pepper for at sige det kort) er et meget vigtigt album cover, fordi det ændrede hele kulturen om album covers. I modsætning til mange andre albumcovers før Sgt pepper, prøvede dette cover at fortælle en historie. Ikke kun om det Sgt. Peppers band, men om Beatles i det hele taget. Det beskriver det, der har inspireret dem. Det er også et cover, hvor man kan blive ved med at finde nye referencer og karakterer.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s