FACE III

For tredje gang har Fotografisk Center denne september afholdt huskunstnerforløb “Face” i samarbejde med Søren Rønholt og eleverne fra FGU Nord, Værksted for Foto og Visuel kommunikation.   

Face III har arbejdet med at sætte elevernes forestilling om eget selvbillede på spidsen. Ugen har handlet om at tilgå portrættet med nysgerrighed og en evne til at eksperimentere med eget udtryk og selvfremstilling. Samtidig har de unge arbejdet med at tænke over inklusion, repræsentationskritik og mangfoldighed. Portrætter kan sætte alle disse vigtige emner på dagsordenen, så eleverne har fået til opgave at arbejde kreativt med mediet og den kunstneriske praksis. Det gode portræt er ikke altid det gængse, derfor er blevet leget med iscenesættelsen og fremstillingen af sig selv og andre, for at udfordre og udforske hvad portrætter kan.   

Undervisning bestod af varierende oplæg og opgaver til eleverne. Der var et oplæg fra Fryd Frydendahl om hendes praksis som fotograf og billedkunstner og Rune Pedersen underviste i billedredigering ved brug af Photoshop. Udover oplæggene var der løbende opgaver lavet og tilrettelagt af Søren Rønholt og konstruktiv kritik og vejledning fra både Søren og værkstedsleder Tine Maria Koefoed under hele ugen. 

Eleverne er efterfølgende kommet med god feedback af forløbet og alle nåede i mål og fik afleveret deres portrætter. Mange oplevede også hvilken styrke de selv besidder, når de lige bliver presset det ekstra både på tid og evner. Alle eleverne ligger på forskellige niveauer og det er forskelligt hvor længe de hver især har gået på FGU, men alle endte ugen med en flot præstationen og forhåbentlig en følelse af succes. Det har været en fornøjelse at se elevernes engagement i forløbet.  

Herunder kan du læse nogle af elevernes egne oplevelser af ugen og se deres portrætter. 

Jeg synes at forløbet med Søren var virkelig godt og rigtig lærerigt. Det var også en anderledes form for undervisning, hvilket gjorde det mere interessant. Så den uge var bare mega optur. 
– Thomas Petersen 

Jeg har nu haft æren af at have Søren Rønholt som gæstelærer for tredje gang. Det har været en utrolig lærerig oplevelse og jeg føler at jeg har udviklet mig og mit fotografiske øje hver gang. Han har også præsenteret os for nogle spændende mennesker, der er inde i branchen, så vi kunne lærer meget om hvad en fotograf er og laver til dagligt.  For en der gerne vil ind i branchen har det været en fornøjelse at hører deres foredrag og se deres billeder. Det har været meget inspirerende. 
– Eleanor Maymann 

Oplevelsen at arbejde med Søren Rønholt og Fotografisk Center har været noget helt for sig selv, at stå med et færdigt produkt for første gang og se andre beundre dit værk. Er mere end beæret for at have fået denne oplevelse og oplevelsen af at blive undervist og guidet af Søren for anden gang. Ugen var meget lærerig med forskellige udfordringer og idéer til nye måder at skabe billeder på, og udfolde sit kunstneriske øje 
– Katrine Louise Sidenius 

Stor tak til eleverneClara Brandt Rose, Caroline Dalgas, Signe Kristensen, Agnes Marie Frederiksen, Katrine Louise Sidenius, Karl Kennand Menemda, Victoria Lei Hertzum-Larsen, Johanna Lucia Tjørnholt, Thomas Pesolina Petersen, Lee Debois, Signe Lindgreen Jungløv, Sofie Sloth, Eleanor Maymann & Bastian Hou Adamsen – for deres engagement, nysgerrighed og ærlighed. 

Stor tak til værkstedsleder Tine Maria Koefoed og lærling Christine Lorenzen for et fantastisk samarbejde.  
Stor tak til Søren Rønholt for hans lyst til at lære fra sig og hans store engagement for eleverne.  

Og ikke mindst tak til Statens Kunstfond for den økonomiske støtte.  

Af Johanna Lucia

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s