KATINKA GOLDBERG – SURFACING

Katinka Goldberg er en svensk/norsk billedkunstner som er bosat i Oslo, hvor hun også arbejder med sin praksis fra. Hun har en bachelor of Art i Fotografi fra Edinburgh College of Art, Scotland.

Bogen ’Surfacing’ portrætterer Katinkas forhold til hendes mor. “I photograph the atmosphere between us. What happens between us and what doesn’t happen. The way I look at her and the way I sometimes see myself in her”.

Uden at have kendt til Katinka eller hendes kunstneriske praksis kunne jeg med det samme mærke, da jeg fik bogen i hænderne, at den var noget særligt. Dette værk, som det bestemt er, har en intimitet over sig, en følsomhed.
Man har en følelse af, at hver side skal behandles med en forsigtighed og respekt, som om du bliver indviet i noget fortroligt. Det føles næsten forbudt at kigge, fordi man kan mærke alle følelserne ved hvert fotografi og den kraft der ligger bag dem. Følelserne sidder helt uden på tøjet når man bladrer igennem denne bog.

Jeg er selv vokset op med en stærk kvindelig figur i mit liv, min egen mor, og jeg må indrømme at jeg bliver utrolig rørt over måden Katinka portrætterer sit forhold til sin mor på. Hun formidler på smukkeste vis den transformation der sker, som vi vokser op og vokser ud og ind i forholdet til vores mødre.
Vi bruger en stor del af livet på at danne en tilknytning til vores mødre, for så at skulle lære det forhold at kende på en helt ny måde, i takt med at vi vokser som mennesker og bliver vores egne.
Vi trækker os væk og finder tilbage på ny, vi holder afstand og finder os selv i spejlbilledet af dem.

Der er en flot harmoni og historie mellem fotografierne, uden at der nødvendigvis er det. Derudover ligger der en utrolig vigtig sårbarhed og ærlighed i fotografierne. Katinka udviser en enormt stor følelsesmæssig intelligens bla. igennem hendes måde at inkorporere naturen i hendes billeder. Det løfter bogen til et helt andet niveau.

Af Johanna Lucia
@jjohannalucia

Billede: https://www.verktidskrift.se/portfolio-katinka-goldberg

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s